joi, 9 ianuarie 2020

Mancarea in Roma-Antica!

O națiune care a dominat lumea mai bine de 500 de ani a fost un contrast total în domeniul mâncării și acest lucru ma atras sa studiez asa mult ISTORIA!
1-Mâncarea era foarte diferita datorita claselor sociale și anume săraci și bogați!
2-La bogați nu lipsea Carnea de orice fel și în mod special Pestele.
3-La săraci aceste delicatese erau foarte rare ,ei se bazau în mod special pe pâine și apa!
4-Painea-Emmer cu grâu din Sicillia,Egipt,Dacia,Africa-Nord,Panonia,Mesopotamia, era nelipsita din orice casa care se respecta și spunea ca face parte din Roma-Republica sau Imperiul.
5-La micul dejun se manca Emmer-pâinea de mai sus spusa cu sare,lapte,miere de albine,ulei de măsline,brânza ,celebrul terci de ovăz și fructe mai ales.
6-Băutura principala a fost vinul .
7-Painea și vinul nu lipsea din nici o casa,nu conta calitatea !
8-La prânz în mare parte se manca peste,ombleta de oua dar rece cu sparanghel,friptura -în funcție de casa și de posibilitate,oua de găsca,măsline negre și fructe .
9-Un aliment foarte apreciat în Roma-Antica a fost usturoiul.
10-Legiunile când plecau la război mâncau în special terciul cu ovăz dar în timp meniul era mai bogat  special în fructe,friptura și vin de calitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu