joi, 30 aprilie 2020

CADEREA LUI Benito Mussolini!

1-ACEST ARTICOL NU IMI APARTINE DAR MI-A PLACUT ISTORIA ACESTUI OM CARE A REUSIT SA FIE UN IMPARAT MODERN.
2-NU VREAU SA FIU VAZUT CA UN NAZIST SAU ETC,PUR SI SIMPLU E DOAR UN ARTICOL DE ISTORIE!

Benito Mussolini
a cucerit masele
prin neștiința lor,
"farmecul" său oratoric
și complicitatea celor de teapa lui

Din gândirea profundă a lui "Il Duce":

Războiul este pentru bărbat, ceea ce maternitatea este pentru femeie. Din punct de vedere filozofic şi doctrinar, eu nu cred în pacea eternă.
citat clasic din Benito Mussolini

Este cunoscut în toată lumea datorită regimului pe care acesta l-a adoptat dar şi apelativului pe care acesta şi l-a ales-“Il Duce”.
Puţină lume ştie că, fascismul a luat amploare datorită talentului oratoric al lui Benito Mussolini.

Benito a ajuns să fie conducătorul Italiei datorită talentului său oratoric, cu care reuşea să convingă oamenii şi să ducă o foarte bună propagandă. Experienţa sa ca jurnalist, înainte de a deveni conducătorul Italiei, l-a ajutat foarte mult în ascensiunea către comanda Italiei.

Cunoscut și datorită apelativului de ,,Il Duce”, Mussolini a făcut din Italia un stat fascist, care folosind propaganda agresivă și teroarea, a ruinat sistemul democratic de guvernare de până atunci.

A fost conducătorul fascist al Italiei între anii 1922 și 1943. Membru marcant al Partidului Socialist Italian (Partito Socialista Italiano) a creat un stat fascist utilizând propaganda și teroarea de stat. Folosindu-și carisma, controlul total al mediei și intimidarea rivalilor politici, a ruinat sistemul democratic de guvernare existent.

Intrarea sa în cel de-Al Doilea Război Mondial alături de Germania lui Adolf Hitler a făcut din Italia o țintă pentru atacurile Aliaților, ceea ce a dus în final la căderea dictaturii fasciste mussoliniene și moartea lui.
În noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian într-un sondaj de opinie TV … de neofasciști.

În primăvara lui 1945, când era clar că Germania pierduse războiul, Benito Mussolini, împreună cu amanta sa, Clara Petacci, încearcă să fugă spre Elveția și se ascund într-o vilă, pe malul lacului Como, vilă ce fusese pregătită de mult ca refugiu în caz de dezastru.

Pe 27 aprilie 1945, Benito Mussolini și Clara Petacci au fost capturați de partizanii locali din apropierea satului Dongo de pe Lacul Como, în timp ce călătoreau într-un convoi, alături de alți conducători fasciști ai Republicii Sociale Italiene.

Pe 28 aprilie, ea și Mussolini au fost transportați la Mezzegra. Partizanii italieni, „pentru crime împotriva poporului italian”, îi execută prin împușcare, cu două zile înainte de sinuciderea lui Adolf Hitler. În ziua următoare, cadavrele lui Mussolini și Petacci au fost duse în Piazzale Loreto din Milano și atârnate cu capul în jos în fața unei benzinării. Cadavrele au fost fotografiate în timp ce mulțimea și-a revărsat furia asupra lor.

Cadavrele lor vor fi duse la Milano unde au fost batjocorite de mulțimea care, până nu demult, îl aclamase pe dictator. Au fost atârnate cu capul în jos de o bară, împreună cu cadavrele altor câtorva demnitari fasciști. La grotescul spectacol au asistat mii de italieni și numeroși militari ai armatei americane. După câteva zile, rămășițele pământești ale lui Mussolini și ale colaboratorilor săi vor fi înmormântate în mare secret de către autoritățile italiene.

Trupurile lui Benito Mussolini și partenerei sale de viață Claretta Petacci (al doilea și al treilea de la stânga la dreapta), alături de cele ale altor fasciști executați, în Piazzale Loreto, Milano, 1945 (foto Wikipedia)

În noiembrie 2004 a fost votat … de neofasciști, al 34-lea mare italian într-un sondaj de opinie TV.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu